Skip to content

Per què no vaig a la cadena humana

Setembre 11, 2013

No criticaré a la gent que hi va, malgrat tot es postiu, però tinc fortes discrepancies amb qui ho convoca, com ho convoca i perquè ho convoca

 

En primer lloc perquè no servirà per res ni serà cap dia històric ni el principi de res. I tot i que sigui un fervent admirador de Pedrolo i el seu lema “cal protestar fins i tot quan no serveix de res” aquest cop m’he d’abstindre, perquè quan demanes una cosa hem de saber qui, com i el perquè. Comencem per el com.

 

L’actual “procés sobiranista” (per dir-ho així) confia completament en que el Parlament de Catalunya demanarà un referèndum al govern espanyol, que aquest no voldrà però que pressionat per les institucions internacionals, acabara cedint i deixant que es faci. Aleshores es tracta de que els catalans ens mostrem al “món”, a unes organitzacions com la UE i la OTAN, a països com Alemanya i els Estats Units, que mostrem que la nostra es una causa democràtica i que com a guardians del “món” aleshores ens avalaran i tindrem el nostre referèndum. Per això tanta pressa en explicar les coses en anglès, que hem recorda al relaxing cup of cafe con leche. El pitjor es que hi ha gent que s’ho creu o s’ho vol creure a falta d’una alternativa més potent, algú els hi hauria de dir a aquests “opinadors” (bàsicament la idea es difon a través de tertulians i mitjans de comunicació) que els reis mags no existeixen, que la UE i els països esmentats mai han fet res per la democràcia ni els hi importen les causes de països petits a no ser que tinguin petroli, i que jo sàpiga les reserves de petroli de la plataforma que hi ha prop del delta de l’Ebre no son gaire suculents.

 

Seguim parlant del com i seguirem amb el qui, Espanya no permetrà mai un referèndum, les declaracions del Mas no son més que una cortina de fum. Espanya no ha estat mai un país democràtic i quan ho va ser un cop d’estat de l’exercit, l’Església i els terratinents va exterminar la democràcia esparcint-la en fosses comunes. I la cosa no ha canviat tant. L’estat espanyol no permetrà mai la independència ni cap referèndum, i si el govern de la Generalitat ho volgués fer hi hauria un enfrontament molt fort, potser no a nivell de tancs però si a nivell de boicots comercials, disturbis als carrers, repressió i inestabilitat. I aquí esta el tema. Qui esta impulsant el procés o si més no sobre qui ha de recaure la convocatoria de la consulta, el govern de CIU es el govern de la gran burgesia. La Caixa, Abertis….. i la gran burgesia no vol enfrontaments, son dolents per als negocis, i quan les 400 famílies que dominen el país hagin de frenar a Mas (si es que mai ho han de fer que ho dubto) el frenaran, i aquest frenarà, per descomptat. I no només frenarà CIU, frenarà tot l’entremat, TV3, RAC1….. tot l’aparell propagandístic, i aleshores aviam qui es queda, estic segur que hi ha gent que ho farà, però en aquest nou independentisme express la meitat canviara d’opinió. Que per alguna cosa son els encarregats de moldejar la opinió de la gent.


Seguim amb el qui, hem direu que no es CIU qui ho monta, uuummm d’acord, però tampoc ho monta “el poble”

 

Ho sento molt per als qui us ho creieu, sento trencar-vos la il·lusió però no es veritat que la Cadena Humana hagi estat organitzada per el poble ni es una iniciativa ciutadana espontània com a vegades sembla que es vengui. La cadena humana ha estat organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i recolzada per Omnium Cultural organització cultural satelit de CIU i ultrasubvencionada. No estic d’acord amb el que planteja l’ANC. Catalunya no ha de ser un estat més dintre de la Unió Europea, perquè ni tan sols tindríem l’imprescindible per a un país independent i democràtic, la sobirania nacional o capacitat de governar-se. Més endavant insistiré sobre la qüestió.

Per si això fos poc l’ANC ha fet una política completament seguidista del govern de CIU, segons ells per pressionar-lo perquè faci el referèndum, a la practica la política de l’ANC envers l’actual govern de la generalitat es tradueix amb el “tots amb el president”. I que diuen que ara hem de estar units per aconseguir la independència, i jo no hem llepo el dit. En un país amb un 23% d’atur, milers de desnonaments de famílies que son expulsades de les seves llars perquè els bancs es quedin amb les seves cases, on comencen a aparèixer casos de desnutrició infantil. No es pot estar unit amb els Millet, amb els Mas, els Boi-Ruiz, els Abertis, i la Caixa. No es pot estar unit amb qui roba (Millet i CIU), amb qui deixa al carrer a famílies senceres (la Caixa), amb qui tanca hospitals, amb qui impedeix estudiar als fills de la classe treballadora… bé no insistiré més, diran que no s’hi va per això que estan en contra de les retallades però ara es el poble qui ha de sortir. Que això es un altre tema….. molt lloable però es l’ANC qui treu el redit polític d’aquesta manifestació i per això ja té els seus mitjans (TV, grup Godó….) perquè sigui així i no d’una altre manera, i que l’ANC li regala el redit a Mas amb una facilitat vergonyosa.

 

I ara ve el perquè

L’ANC diu clarament que Catalunya ha de ser un nou estat de la Unió Europea, i per aquí no passo, jo vull la llibertat i la autentica democràcia per al meu poble i això es incompatible amb estar dintre la Unió Europea, o com a mínim dintre l’actual Unió Europea dels mercats, els banquers i la troika. Hi ha un cert sector de la dreta catalana ara independentista que proposa anar-se’n d’Espanya i entrar dintre la Unió Europea com a sortida a la crisis, com a garantia d’un estat del benestar, com si el problema fos una espanya de ganduls que viu a costa dels catalans emprenedors i europeus. Aquest es el discurs hegemònic. Fa un any es va publicar un excel·lent anàlisis sobre la conjuntura econòmica actual i el paper de les classes mitges en aquest nou independentisme, anàlisis que no ha perdut gens de vigència. Deformació de la realitat apart de que ratlla el racisme, a Catalunya hi ha la mateixa corrupció, el mateix enxufisme i el mateix caciquisme que a la resta de l’estat, i sinó mirem els Pujol, els Ferrussola…..

 

Un hipotètic estat català dintre la UE (repeteixo hipotètic, no passarà a curt termini) no augmentaria el benestar entre els seus ciutadans, per a res, seria un país més del sud d’Europa, un nou “pig” com ens anomenen, som una regió perifèrica, i el deute no ens el perdonarien ni de conya, seguiríem pagant el deute de la generalitat i no tindríem ni sobirania nacional, el mínim que necessita un país per ser país. La economia ens la dictarien des d’Alemanya i per a Merkel tot això de la independència no es res més que folklore d’una espanya semiafricana, no rebríem cap tracte de favor com a europeus avançats. No, seriem un land més o més ben dit una colonia alemanya com es espanya de facto actualment, no tindríem ni capacitat per dissenyar la nostre pròpia economia que seguiria marcada per la Troika i l’austeritat del BCE, les retallades i la misèria. Jo vull la llibertat per al meu poble i l’autentica democràcia, i per la UE no hi passo, com a mínim com ara esta plantejada però no veig en l’ANC cap qüestionament de l’actual Unió Europea.

 

Malgrat tot

 

Si fos tan fàcil aconseguir la independència, si el nostre cas fos com el del Quebec, estaria disposat a oblidar-me de totes les altres qüestions posem per un plaç de sis mesos i aconseguir la independència, estaria disposat a fer-ho inclús dintre de la UE. Després de tot seria positiu, l’autodeterminació sempre es positiva perquè no deixa de ser un dret democràtic, i encara que alguns neocons com Sala i Martin, Culla i Rahola ho vulguin, Catalunya encara no corre perill de caure en una balcanització etnicista. Aquesta no es la intenció de la majoria de la gent que avui va a la cadena humana. De moment, i esperem que segueixi sent així. Seria positiu. El problema es que Espanya no es el Canadà i com he dit, tal i com esta muntat el procés sobiranista no anirà enlloc. I mentrestant passem per alt els greus problemes socials que travessa el nostre país.


Falta poc per les 17:14 del 11 de setembre, vaig a fer un quinto, potser després em passi per la manifestació de l’Esquerra Independentista, com cada any. Bona sort a la gent de bona fe que ha anat a la cadena humana però ho sento, tot i encara ser jove ja soc gat vell de la política i les veig a venir, per molt bona voluntat que s’hi posi un procés mai pot estar deslligat de qui ho convoca, qui té la hegemonia política en el procés, qui paga, qui se’n beneficia i que diuen els mitjans de comunicació.


Malgrat tot i malgrat que ens prenguin el pèl no deixa de ser positiu que la espanya eterna, la espanya posfranquista sigui qüestionada, que la gent es mogui i reivindiqui el dret a decidir, llàstima que només es faci de manera massiva quan ho diu la TV3.


Tant de bo se li doni una volta i la reivindicació independentista es torni una reivindicació lligada a la democràcia de base, a la reivindicació social, a la fraternitat entre pobles i tots aquests valors vells però necessaris, en un altre context però necessaris en el seu fons. La independència per canviar-ho tot. Perquè per molt difícil que sigui la situació ha de canviar, veient per on van les coses aquests últims anys el món ha de canviar.


Potser no dic res que no s’hagi dit ja, quan hem deixi l’editor prometo fer-li una revisió ortografica, separar els paragarafs que no se’m separen i els proxims dies publicar analisis més en profunditat.


Salut

Anuncis

From → Societat

2 comentaris
  1. Francesc de Borja Moll permalink

    Hazte un favor y revisa las faltas “hem” “ara bé el perquè”…
    Bon text, tot i així.

  2. L’he fet ràpid aquest migdia, volia que estigues fet abans de la cadena humana, li he donat un cop d’ull, demà li donaré un altre. La ortografia no ha estat mai el meu punt fort.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: