Vés al contingut

“He hagut de deixar la carrera, no me la podia pagar”

Octubre 23, 2018

L’altre dia em vaig trobar un noi que havia estat alumne meu pel carrer i al preguntar com portava la carrera m’ha dit que ho ha deixat, que no podia pagar-ho. La beca de Règim General li han denegat aquest any ja que l’any passat mentre esperava que arribés (uns sis o nou mesos) va haver de posar-se a treballar i no va poder presentar-se a totes les assignatures. La d’ equitat no li cobreix ja que és misèria pura.

Això ja sabia que passava però ara t’ho trobes, li poses cara i persona un entre desenes de milers expulsats/des de la universitat per ser pobres. I això és el classisme senyores i senyors, el classisme no s’estableix per tenir més o menys títols o no se que dels gustos musicals o culturals. No, el classisme és rebre tracte discriminatori en funció de la teva classe social i la universitat és una de les institucions més classistes que existeix. I el classisme multiplica les altres opressions que existeixen. Si aquest estudiant de classe treballadora de Barberà del Vallès fos a més dona i immigrant probablement mai hauria trepitjat la universitat.

Lentament la universitat es converteix en un lloc on només hi poden accedir famílies acomodades o directament riques i on les grans multinacionals fan el seu negoci a costa de la gent que hi treballa. Arguments que ja hem dit mil cops però que hem de continuar insistint, i a mi personalment m’ha tocat posar-li persona i cara a aquesta discriminació.

I no puc deixar de recordar els convergents (o PDECAT o com es diguin ara), el govern de la Generalitat que es nega a abaixar les taxes un miserable 20% com va aprovar el Parlament de Catalunya, i que no m’acusin de partidista perquè els del Tripartit quan van governar (PSC, ERC i ICV 2003-2011) encara no han fet ni una sola autocrítica no tan sols per aplicar les mesures conegudes com Pla Bolonia que són el detonant de la situació que estem vivint sinó també per enviar-nos als Mossos a obrir-nos el cap quan vam lluitar perquè això no passes. Tenim memòria.

I seguirem apretant

From → Societat

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: