Vés al contingut

Bona tarda dia 3 de confinament

Març 17, 2020

Poca cosa puc afegir que no s’hagi comentat ja. El Coronavirus existeix és real i aquí a Sabadell i Barcelona els hospitals ja estan col·lapsats. No és cap grip normal exagerada, aquesta hipòtesi podria haver estat coherent fa un mes o mes i mig sobretot amb el precedent de la Grip Al fet que va ser una estafa de campionat, però ara ja no és sostenible aquesta hipòtesi, és d’ignorant profund i irresponsable.

Ho repeteixo, aquest virus es propaga tres vegades més ràpid que la grip, a la majoria dels quals llegiu aquest post no us afectarà o us afectarà molt poc, però la quantitat de gent que pot manar a l’hospital és terrible, i després s’entrés en la fase que els metges hauran de triar qui viu i qui mor, potser un de cada tres o de cada cinc. Sense alarmisme, però dir que és una grip i no sé què d’una conspiració és actualment una majúscula estupidesa.

El virus entra en un moment de tensió centre-perifèria en l’estat espanyol, més latent i relaxada que fa uns mesos, però latent. I hi ha hagut errors i alguns encerts per part de govern autonòmic català i govern central. Tancar Catalunya i (sense tancar internament les zones afectades com Barcelona) i els escarafalls del dissabte sobren molt. I el discurs del 155 encobert és patètic. Que en una situació d’emergència es recentralizen algunes competències per a aconseguir eficàcia és lògic, organització i eficàcia, i millor fer l’inútil amb una cadena de comandament únic que amb 17, els errors sumen.
En tot cas una guerra de banderes enmig d’aquesta situació és com molt tronada i irresponsable, per tots dos costats, ull.

Però

Les mesures plantejades per Torra el diumenge són correctes, fins on vaig poder llegir moratòria en desnonaments (avui sembla que ja s’aplicarà i a Catalunya s’estava aplicant des del divendres) i suspensió del treball presencial no essencial (com a Llombardia) no obstant això el xovinisme espanyolista que en alguns casos és deliri ha impedit veure que algunes de les mesures contemplades eren correctes. Fins i tot per a certa “esquerra” i no estic parlant dels Comuns en general sinó d’un virus més antic que tenen pegat.

Avui Pedro Sánchez ha anunciat un paquet de mesures que ja estava trigant, algunes mesures estan bé, moratòria de desnonaments, moratòria de talls de llum i aigua per impagaments… i la gent que se’n vagi a l’atur no li resta el temps d’atur mentre duri l’alarma. Injecció de liquiditat a Pime’s (mesura imprescindible per a no anar cap a l’abisme) encara que poden ser insuficients i Itàlia i França (amb un govern de dretes) han anat molt més enllà prohibint els acomiadats per la situació provocada pel Coronavirus.

Perquè aquesta és una altra

No sé si sóc jo, però pel que estan explicant això està sent una sagnia d’acomiadaments molt molt fort i nombrosa. I em sorprèn l’estat de resignació i la mentalitat (bo si l’empresa no factura té perdudes i cal acomiadar) Potser (en general) us augmentaven el sou quan l’empresa acumulava beneficis? L’empresari (amb molt poques excepcions) mirarà sempre per ell, perquè els treballadors no miren per a si mateixos? NO dic que alguna empresa a la vora de la fallida no necessiti ajuda, però que la demani l’empresari ostias ja. I si algun se’n va a pique, mira, molts treballadors/as i les seves famílies també s’estan anant a la ruïna. Aquesta docilitat que veig en alguns em sembla… bé, m’estalvio els adjectius

Cal reclamar (no sé com, però és imprescindible fer-ho) és que la crisi econòmica que ve no la paguin una altra vegada els mateixos de sempre, els treballadors i els sectors més vulnerables, els metges, científics, reposadors, netejadors… la gent que està tirant endavant no pot pagar els plats trencats, ni ells (nosaltres) ni els sectors més vulnerables.

Finalment

El que no pot passar és que alguns estiguem confinats mentre la majoria de la gent treballarà amb regularitat, perquè no té més remei, perquè el cap li ho exigeix. Entenc perfectament que hi ha sectors vitals i essencials on no és possible fer teletreball. Però és que existeixen molts altres centres de treball que no. Així no és per a l’epidèmia, i evitar el col·lapse de la salut pública, evitar la mort de milers de persones aquesta PER DAVANT  dels beneficis econòmics d’una minoria.

Quin totxo de text, gràcies per haver arribat fins aquí.

Malgrat tot ànims, d’aquesta sortirem, l’important és com, però sortirem.
I no torneu a votar en vostra …. Vida a partits que retallin en Sanitat Pública, catalans o espanyols m’és igual, mai mai més.

Abraçades i ànims de nou

From → Societat

Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: